EK-goud voor Winschoter dressuurruiter: 'We willen dit goed vieren'

Marten Luiten op Fynona
Marten Luiten op Fynona © Willem-Jan Luiten
De Winschoter dressuurruiter Marten Luiten heeft op het jeugd-EK in het Spaanse Oliva Nova de gouden medaille veroverd op de kür op muziek. Het was al zijn derde gouden plak deze week.
Op zijn paard Fynona was hij zondag opnieuw een maatje te groot voor de concurrentie, waarvan de belangrijkste (zilver en brons) ook uit Nederland kwamen: het complete podium kleurde oranje in Spanje.

Hele seizoen al in vorm

'We zijn het hele seizoen al goed in vorm', zei Luiten na zijn kersverse Europese titel, 'en dan is dit kampioenschap wel de kers op de taart. Ik durfde nergens op te rekenen, maar ik wist wel dat als alles goed zou gaan er veel mogelijk zou zijn.'
Luiten, student bedrijfskunde in het dagelijkse leven, kan zondagavond nog even wat rust pakken. 'Morgen vertrekken we weer vroeg naar Nederland. Zodra het weer kan willen we dit zeker wel goed vieren.'

Ook al goud met de landenploeg

Eerder deze week behaalde Luiten ook al de titel met de landenploeg. Afgelopen donderdag waren de Nederlandse Young Riders te sterk voor Duitsland (zilver) en Denemarken (brons). Vervolgens won hij zaterdag met de individuele proef zijn tweede gouden medaille.
Op 16 juli blikte Marten Luiten in Noord Vandaag terug op zijn succes
Paard en ruiter in bloedvorm: 'Alles klopte op het EK'
.