CDA'er René Bolle stopt na verkiezingen: 'Tijd voor een nieuw gezicht'

CDA-fractievoorzitter René Bolle
CDA-fractievoorzitter René Bolle © CDA Groningen
Fractievoorzitter René Bolle van oppositiepartij CDA in de gemeente Groningen stopt er na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 mee. Na twaalf jaar raadslid te zijn vindt hij het 'tijd voor een nieuw gezicht'.
Dat nieuwe gezicht moet wat het CDA betreft Jalt de Haan zijn. CDA-leden kunnen begin september stemmen over die voordracht.

Nu nog geen raadslid

De Haan (30) is nu nog geen raadslid, maar vertegenwoordigt de partij wel in voorbereidende vergaderingen voor de gemeenteraad. Hij is zes jaar actief voor de partij, en is daarnaast leraar.
'In mijn werk zie ik dat lang niet elk kind dezelfde kansen op een goede toekomst heeft. Zo groeien er in Groningen veel te veel kinderen op in armoede. Ook is er in bepaalde wijken van de gemeente veel onveiligheid en neemt het wapenbezit onder jongeren hard toe. Dat moet echt dringend anders en daar wil ik mij graag voor inzetten’.

'Het gaat nu soms te veel om de happy few'

'We willen ons voor heel Groningen inzetten, en ons iets minder dan dit college alleen richten op de binnenstad', zegt De Haan. 'Het gaat ons ook om de wijken en de dorpen. Nu gaat het soms te veel om de happy few.'
De Haan noemt zijn voordracht een 'grote eer en verantwoordelijkheid'. 'De komende tijd ga ik er vol enthousiasme mee aan de slag', besluit hij.
Anne Kuik, Gronings Tweede Kamerlid namens CDA, is blij met de voordracht: