Noorderzon gaat door als 'anderhalvemeter-evenement'; negatieve test niet nodig

Een eerdere editie van Noorderzon
Een eerdere editie van Noorderzon © RTV Noord/Sanne Vast
Festival Noorderzon in de stad Groningen gaat komende maand door als 'anderhalvemeter-evenement'. Bezoekers hoeven geen negatieve coronatest te tonen.
Vorig jaar werd het festival dat sinds 1991 jaarlijks in Stad plaatsvindt afgelast. Nadat het kabinet vorige week de coronamaatregelen opnieuw aanscherpte, heeft Noorderzon nogmaals naar de programmering gekeken en besloten dat het kan doorgaan. Noorderzon is van 12 tot en met 22 augustus.
Het festivalterrein in het Noorderplantsoen wordt kleiner. Wel blijft het aangekondigde programma op de tien locaties in de binnenstad hetzelfde. 'We willen dat iedereen veilig is en zich veilig voelt op het festival', meldt de organisatie.

Eilanden

In het Noorderplantsoen worden twee eilanden gemaakt, één in het zuidelijke gedeelte en één in het noorden. 'Binnen die eilanden is voldoende ruimte en afstand mogelijk en bevinden zich de speellocaties, eet- en drinkgelegenheden en een beperkt aantal zitplekken', aldus de organisatie. Hiervoor gaat gewerkt worden met timeslots, waardoor het aantal bezoekers beperkt blijft.

Kaartverkoop

'Omdat we vanaf de start van de kaartverkoop op 1 juli al uitgingen van een anderhalvemeter-evenement met beperkte capaciteiten op alle speellocaties, kan de kaartverkoop gewoon doorgaan', meldt team Noorderzon.
Het complete programma zal op 22 juli bekendgemaakt worden.