FC Groningen wint op Duitse bodem door opmerkelijke goal

FC Groningen-doelman Jan Hoekstra verlaat het veld
FC Groningen-doelman Jan Hoekstra verlaat het veld © Karel-Jan Buurke/RTV Noord
FC Groningen heeft het tweede oefenduel in het Duitse Ankum met 1-0 gewonnen van VfL Osnabrück, uitkomend op het derde niveau van Duitsland. Het doelpunt kwam op een bijzondere manier tot stand.
De Duitsers, die volgende week vrijdag beginnen aan de competitie, hadden het betere van het spel in de eerste helft, voor enkele honderden toeschouwers in het Quitt-Stadion. Trainer Danny Buijs speelde in tegenstelling tot vrijdagavond vooral met zijn beoogde eerste elftal. Ondanks de vele kansen voor Osnabrück, stond het 0-0 bij rust.

Opmerkelijke eigen goal

Er gebeurde aanvankelijk niet veel na de pauze, tot het moment dat een verkeerde terugspeelbal van Luis Sprekelmeyer de 0-1 opleverde voor FC Groningen. De Duitse doelman leek de bal met een knappe zweefduik nog net voor de lijn tegen te houden, maar de dappere poging mocht niet baten.

Volendam en Heerenveen

Gisteren verloren de Groningers in Ankum nog met 3-2 van SC Verl, eveneens uit de 3.Liga.
Over zes dagen zijn de volgende oefenduels van FC Groningen. Een team van de FC oefent vrijdagmiddag om 15.00 uur op Sportpark Corpus den Hoorn tegen FC Volendam. Drie uur later speelt de ploeg van trainer Danny Buijs met een ander team tegen sc Heerenveen op het veld van Rolder Boys.