Zeven dorpen en Midden-Groningen krijgen geld voor betere leefbaarheid

Onder meer Thesinge (archief) krijgt geld uit de pot
Onder meer Thesinge (archief) krijgt geld uit de pot © Stichting Dorpshuis Thesinge
Zeven dorpen in de gemeente Groningen krijgen gezamenlijk een bedrag van 2,5 miljoen euro van het Nationaal Programma Groningen (NPG). De gemeente Midden-Groningen krijgt daarnaast ruim 786.000 euro voor een veiligheidsproject.
Het geld voor de dorpen gaat naar Ten Boer, Thesinge, Garmerwolde, Sint Annen, Winneweer, Lellens en Wittewierum. Ten Post en Woltersum kregen al in een eerder stadium geld uit de subsidiepot. Dat geld kunnen inwoners en ondernemers gebruiken voor het uitvoeren van plannen die momenteel bedacht worden om de leefbaarheid in de dorpen te verbeteren.

Tegengaan van straatcriminaliteit

De gemeente Midden-Groningen krijgt van het NPG een bedrag van 786.585 euro dat bestemd is voor een project om de veiligheid in de gemeente te verbeteren, door onder meer het tegengaan van straatcriminaliteit. De gemeente richt zich in haar aanpak op preventie en verbeteren van leefbaarheid in een aantal wijken.
Burgemeester Adriaan Hoogendoorn is blij met het geld. 'In de wijk of buurt waar je woont moet je je vooral als kinderen en jeugd veilig kunnen voelen om te kunnen ontplooien en ontwikkelen.'
De bedoeling is dat het een meerjarig project wordt, waar nog meer fondsen voor aangeworven moeten worden.