Positiviteitsgoeroe in Groningen: 'Ik tekende op de stoep of knuffelde een boom'

Coen Cuipers
Coen Cuipers © RTV Noord
Coen Cuijpers past al anderhalf jaar op huizen en katten in heel Nederland. Op dit moment is hij in Groningen en heeft al rennend de mooie omgeving verkend.
Je mag hem best een positiviteitsgoeroe noemen, want hij brengt mensen graag wat geluk en positiviteit mee en heeft daar ook een boek over geschreven.
Hij kan zelfs van een treurwilg in een park iets positiefs maken. 'Dat is helemaal niet moeilijk. Je hoort hier vogels, je zit in de natuur en daar is heel veel moois uit te halen. Zelfs treurnis en verdriet kunnen een positieve kant hebben', aldus Cuijpers.

Op de stoep tekenen of boom knuffelen

Tijdens het rennen deed Cuijpers aan 'geluksacties': 'Dan ging ik op de stoep tekenen of bomen knuffelen of kaartjes sturen. En terwijl ik dat deed zagen mensen dat en gingen mensen dat delen of ook doen!' Of de mensen werden er blij van. 'En daar werd ik weer blij van, kreeg ik er weer energie van.'
'Je zou het boek een heldenverhaal kunnen noemen', vertelt Cuijpers over het boek dat hij geschreven heeft. 'Het is de omschrijving van de reis die ik maak. Die zit vol met positieve acties en gekke avonturen.'
'Ik tekende op stoepen of knuffelde bomen'