Politie geeft beelden vrij van daders inbraak juwelier Winschoten

Beelden van de bewakingscamera waarop de twee inbrekers te zien zijn
Beelden van de bewakingscamera waarop de twee inbrekers te zien zijn © Politie
De politie heeft beelden vrijgegeven van de twee daders van de snelkraak van juwelier Lucardi aan de Langestraat in Winschoten. Die inbraak vond plaats in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 juni, rond 3:20 uur.
De politie hoopt dat iemand de twee mannen herkent. De politie heeft vijf stills vrijgegeven van de beelden die zijn gemaakt door bewakingscamera's in de winkel. Te zien is onder meer hoe de twee inbrekers het rolluik omhoog krijgen met een autokrik.
De schade loopt mogelijk in de tienduizenden euro's. Een van de medewerkers van Lucardi zei daags na de inbraak dat de daders heel doelgericht naar de goud- en diamantlades liepen. 'Die hebben ze direct kapotgeslagen. Al het waardevolle in de winkel is meegenomen. Ze wisten dus precies waar ze moesten zijn.'

Grote witte tas

Nadat de daders zich toegang hadden verschaft tot de zaak is volgens de politie de ene man met een donkere scooter naar binnen gereden, terwijl de andere buiten de wacht hield. Na de snelkraak zijn de twee gevlucht op de scooter, in de richting van het Oldambtplein.
Een van de verdachten in de juwelierszaak
Een van de verdachten in de juwelierszaak © Politie
De bestuurder droeg een hoofdlamp; de scooter was niet verlicht. De bijrijder had een grote witte tas in zijn handen. Opvallend was dat de zogenoemde buddyseat van de scooter los op de scooter zat. Deze was er namelijk vanaf gevallen toen ze wegreden. Dat is ook te zien op de beelden.

Auto met hoge snelheid

Via de Zeeheldenstraat zijn de mannen vermoedelijk gevlucht naar de Witte de Withstraat, in de richting van het kruispunt met de Bovenburen. Daar zijn ze waarschijnlijk overgestoken en het fietspad in de richting van de Wezellaan opgegaan.
De politie vraagt verder of mensen hebben gezien dat er vlak na de snelkraak een auto met hoge snelheid wegreed. De auto zou ergens vlakbij het pand hebben gestaan tijdens de snelkraak.

Veel geld en sieraden

Tot slot vraagt de politie ook of het iemand is opgevallen dat een of meerdere personen ineens over veel geld of over veel sieraden beschikken of dat er ergens grote hoeveelheden sieraden aangeboden worden of werden.
De overige beelden vindt u hier