Instellingen

3x3 basketballers verslaan na Japan ook China

Uiteindelijk werd gewonnen van Japan
Uiteindelijk werd gewonnen van Japan © ANP

De 3x3 basketballers hebben uitstekende zaken gedaan in de groepsfase van het olympisch toernooi in Tokio. De Nederlandse ploeg versloeg zondag zowel Japan (21-20) als China (21-18). Het is de derde zege op rij.

De voormalig Donar-spelers Jessey Voorn, Dimeo van der Horst, Ross Bekkering en Arvin Slagter moesten in het eerste duel tegen Japan toezien dat de wedstrijd later begon, vanwege technische malheur. Vervolgens ontstond er een zeer spannend duel, waarin beide ploegen dicht bij elkaar bleven. Uiteindelijk maakte Arvin Slagter vanaf de vrijeworplijn de beslissende score.

China

De tweede wedstrijd op zondag tegen China verliep iets minder spannend. Nederland liep uit naar 9-4 en bleef het voortouw houden. Van der Horst maakte zo’n vijftien seconden voor tijd de beslissende score.

Stand

Het eerste duel tegen Servië werd zaterdag nog nipt verloren (16-15), vervolgens werd er gewonnen van de Russen (18-15). Hierdoor staat Nederland momenteel derde in de groep van acht landen, met nog drie groepsduels te gaan.

Een plek bij de eerste twee in de groep, levert een plek in de halve finales op. De plekken drie tot en met zes zijn goed voor een plek in de kwartfinale.

Programma

Maandag neemt de Nederlandse ploeg het om 11.40 uur op tegen België. Later op de dag, om 15.25 uur, is Polen de tegenstander.