Instellingen

Kleedkamer Noord #39 (met Jordy Kuiper): 'Hoor helaas best veel negativiteit over 3x3'

Kleedkamer Noord Tokio
Kleedkamer Noord Tokio © RTV Noord

Kleedkamer Noord volgt de verrichtingen van TeamNL in Tokio op de voet, natuurlijk met een speciale Groningse bril op. Presentator Niiwino Geertsema en sportverslaggevers Karel-Jan Buurke en Henk Elderman proberen alles te behandelen.

Het eerste weekend Olympische Spelen zit er op en er is al veel gebeurd. Met de Groningse basketballer Jordy Kuiper bespreken we de nieuwe sport 3x3 basketbal met vier voormalig Donar-spelers in het team. Ziet hij zichzelf bij de volgende Spelen op dat veldje staan?

Ook komen alle andere Groningse atleten aan bod. Bauke Mollema en Ranomi Kromowidjojo bijvoorbeeld. Net niet? Of moeten we trots zijn? Alexander Brouwer (beachvolleybal) en Lois Abbingh (handbal) zijn goed begonnen en Melvin Twellaar (roeien) heeft een grote kans op goud. Maar we kijken ook buiten de provinciegrenzen, zo komen de dameswielrenners voorbij.

Arvin Slagter in actie, Dimeo van der Horst kijkt toe
Arvin Slagter in actie, Dimeo van der Horst kijkt toe © BELGA PHOTO/DIRK WAEM

-Jordy Kuiper: 'Hoor helaas best veel negatieve verhalen over 3x3'
-Jordy Kuiper: 'Parijs? Als het zo blijft groeien kijk ik er zeker wel naar, ja'
-Karel-Jan Buurke: 'Kromo is nog steeds wereldtop en dat is zo bijzonder'
-Henk Elderman: 'Misschien hadden de dames niet vier kopvrouwen moeten sturen'
-Niiwino Geertsema: 'Misschien zegt het niks, maar de handbalsters ogen fris'
-Karel-Jan Buurke: 'We gaan afscheid nemen van Grol, een uniek sportmoment'

Beluister Kleedkamer Noord #39 hier:

Podcasts bij RTV Noord

Deze Kleedkamer Noord (en de vorigen) zijn te beluisteren via Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts. Check rtvnoord.nl/podcasts/kleedkamer-noord om te volgen of abonneren via je favoriete podcastapp. Ook wordt de nieuwste aflevering elke week gepubliceerd in de RTV Noord-app en op de sportpagina van rtvnoord.nl.

Naast Kleedkamer Noord heeft RTV Noord ook de FC Groningen-podcast De Koffiecorner (Spotify, Google Podcast en Apple Podcast), Credo, het leven van Ede Staal (Spotify en Apple Podcast) en de politieke podcast Voorwaarts Voorwaarts. (Spotify)

Uiteraard kun je ook altijd naar www.rtvnoord.nl/podcast gaan om onze podcasts te beluisteren.