Twellaar grijpt net naast goud in dubbeltwee

Melvin Twellaar (links) en Stef Broenink tonen hun zilveren medaille
Melvin Twellaar (links) en Stef Broenink tonen hun zilveren medaille © ANP
Roeier Melvin Twellaar is bij de Olympische Spelen in Tokio tweede geworden in de dubbeltwee. Samen met Stef Broenink werd hij op het nippertje verslagen door Frankrijk.
Het tweetal ging goed van start en nam halverwege de finale het heft in handen. Na 1500 meter lag de Nederlandse boot aan de leiding. Het verschil met Frankrijk was steeds zeer klein. De Fransen hadden een betere eindsprint. Ze kwamen met een voorsprong van slechts twee tiende van een seconde over de finish.
'Ik denk dat dit het maximale was, maar we hebben wel heel lang gedacht dat het kon. Frankrijk had in het laatste stuk nog een kleine misser. Dan denk je dat je er nog voorbij kunt', vertelde Twellaar kort na de finalerace.

Coronaperikelen in de ploeg

Ook Twellaar en Broenink hadden last van de coronaperikelen binnen de roeiploeg, waar drie besmettingen veel commotie veroorzaakten bij de teams uit andere landen. Uit angst voor besmettingen meden die ploegen de Nederlanders opzichtig.
'Het viel allemaal wel mee, ik heb het niet als heel erg ervaren', aldus Twellaar. 'Het was één dag een dingetje, daarna was iedereen eraan gewend.'