Schadeloket IMG maakt 368.000 euro over naar de verkeerde personen

Een bewoner wijst een scheur in zijn muur aan
Een bewoner wijst een scheur in zijn muur aan © De Vries Media/ANP
Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) heeft 368.000 euro overgemaakt naar mensen die daar geen recht op hebben. Het geld had naar mensen moeten gaan die een schademelding hebben gedaan als gevolg van de gaswinning in Groningen, maar zij hebben tot op heden nog niets gekregen.
De fout is tot nu toe ontdekt bij 28 betalingen in de afgelopen twee maanden, bevestigt het IMG. Gemiddeld gaat het om iets meer dan 13.000 euro per vergoeding. De betalingen zijn overgemaakt naar een verkeerd bankrekeningnummer. Hoe dit heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht door het schadeloket.

IMG gaat fout herstellen

'De foutieve betalingen dateren uit de periode juni en juli 2021', legt een woordvoerder uit. 'Onze eerste prioriteit is er nu voor te zorgen dat de rechthebbenden alsnog op korte termijn het bedrag krijgen uitbetaald waar zij recht op hebben.'
De mensen die ten onrechte geld hebben gekregen, moeten dat weer terugbetalen. 'Het IMG zal de onterecht uitbetaalde bedragen terugvorderen.' Het IMG gaat contact opnemen met deze mensen. Net zoals met de mensen die het geld eigenlijk hadden moeten krijgen.