Kraan valt om bij werkzaamheden aan viaduct in Stad (video)

De omgevallen kraan
De omgevallen kraan © Patrick Wind/112 Groningen
Bij werkzaamheden aan een viaduct over de Gotenburgweg in de stad Groningen is dinsdagochtend een mobiele kraan omgevallen.
Het ongeval gebeurde rond 07:30 uur. De Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) doet onderzoek naar de toedracht, omdat het gaat om een arbeidsongeval. De kraan moest een groot betonnen blok op de ringweg plaatsen, waar ANWB-bebording op komt te staan.

'Kraan raakte in onbalans'

De werkzaamheden aan het viaduct maken deel uit van de ombouw van de zuidelijke ringweg. 'Bij het ombouwen van de kraan is hij in onbalans geraakt en omgevallen', zegt Bert Kramer van aannemer Combinatie Herepoort.
Een medewerker die bezig was met het aanbrengen van de contragewichten moest van de kraan afspringen toen die kantelde en is naar het ziekenhuis gebracht.

'Gelukkig niet onder de kraan terechtgekomen'

'Gelukkig zijn er geen zwaargewonden gevallen, dat is het belangrijkste. Gelukkig sprong hij de goede kant op en kwam niet onder de kraan terecht.'
Bert Kramer legt uit wat er gebeurde:
Kraan omgevallen langs zuidelijke ringweg
Naar verwachting is de kraan aan het eind van de dag weer weggehaald. Kramer verwacht niet dat het ongeval gevolgen heeft voor de werkzaamheden aan de ringweg.
Dit bericht is aangevuld met de informatie dat de Inspectie SZW onderzoek doet en quotes van Bert Kramer