Instellingen

Gisteren een gaslek, nu een waterlek: 'Hopen dat alles straks goed gaat'

Het sinkhole in Loppersum
Het sinkhole in Loppersum © René Walhout/RTV Noord

Ger Warink is al jaren bezig om de aardbevingsschade aan zijn muziekwinkel in Loppersum vergoed te krijgen. De versterkingsoperatie is inmiddels begonnen, maar het loopt alles behalve soepel.

Het begon dinsdag met een gaslek. 'Dat was wel spectaculair: brandweer, politie, alles werd afgezet. De hele toko rook naar gas', vertelt Warink.

Sinkhole voor de deur

Het lek werd snel gerepareerd en woensdagochtend hoorde hij de machines weer bezig gaan. 'Ik keek uit het raam naar beneden en zag allemaal water. Ik denk: dit is niet goed.' Een sinkhole voor de deur zette de straat blank.

'Tja, we waren gisteren dicht, vandaag weer dicht. De winkel wordt er niet beter van', zegt Warink. 'Maar het is het begin van de versterking, ik hoop dat dit het is en dat alles straks goed gaat.'

Eerst een gaslek, nu een waterlek bij Ger Warink

Leiding geraakt

Patrick Venema, van Waterbedrijf Groningen, is druk met het wegpompen van het water. 'Er is wel een testboring gedaan, maar ze hebben dus toch een leiding geraakt. Dat kan altijd gebeuren.'

Venema hoopt dat de leiding alleen geschampt is, zodat het met een beugel snel te repareren valt. 'Maar anders moet er een nieuw stuk buis tussen. En dan zit Loppersum wat langer zonder water', zegt hij.