Instellingen

Huurwoningen in Middelstum tegen de grond: 'Yes, ja, eindelijk!'

De sloopwoningen aan de Zuiderstraat in Middelstum
De sloopwoningen aan de Zuiderstraat in Middelstum © Marco Grimmon/RTV Noord

De vijftien huurwoningen aan de Zuiderstraat in Middelstum worden gesloopt. Dat heeft woningcorporatie Wierden en Borgen in een brief bekend gemaakt.

‘Ik ben zo blij en ik ben zo opgelucht dat wij eindelijk duidelijkheid hebben’, zegt Elga Wierenga. 'Yes, ja, eindelijk!'

Ze trok vorige maand bij RTV Noord aan de bel. Wierenga had last van muizen, slakken en scheuren in de woning.

Veel onduidelijk

Het was lange tijd onduidelijk of de huizen gerenoveerd of gesloopt zouden worden als gevolg van de aardbevingen. Bewoners hebben bijna vier jaar op dit bericht gewacht.

Huurwoningen Middelstum gaan plat

Het zorgt voor de nodige ontlading bij de bewoners. Bij Simon Bolt springen de tranen in zijn ogen op het moment dat hij beseft dat zijn woning naar de grond gaat. Hij woont daar al 53 jaar, samen met zijn vrouw Stiena. Ze zijn dolblij, maar tegelijkertijd verdrietig.

Dat wij nu duidelijkheid hebben, voelt toch wel als een overwinning
Elga Wierenga

Woede

Afgelopen maandag bereikt de woedde van huurder Elga het kookpunt. Toen bracht zij vier dode muizen naar het hoofdkantoor van Wierden en Borgen in Bedum. Omdat zij duidelijkheid wilde over haar woning.

'Dat wij nu duidelijkheid hebben, voelt toch wel als een overwinning. Al blijft het jammer dat het blijkbaar nodig is om eerst zoiets te moeten doen, voordat er actie ondernomen wordt', zegt ze.

Eind 2022 begint de sloop

Wierden en Borgen laat in de brief weten dat eind 2022 de woningen tegen de vlakte gaan. Bewoners hebben de eerste keuze om naar de straat terug te keren.