Gewonde bij steekpartij in Delfzijl, drie mensen opgepakt (update)

Meerdere eenheden van de politie en ambulances zijn ter plaatse
Meerdere eenheden van de politie en ambulances zijn ter plaatse © ProNews
Bij een steekpartij aan het Kraaienbos in Delfzijl is zaterdagavond een 25-jarige man uit Delfzijl ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer is samen met twee 16-jarige Delfzijlsters aangehouden. Alle drie worden verdacht van poging tot doodslag.
De hulpdiensten kregen rond 22:00 uur melding van een steekincident, waarop de hulpdiensten massaal uitrukten.

Meerdere geweldsincidenten

Volgens een politiewoordvoerder zondagochtend, is er niet alleen gestoken, maar vonden er ook andere geweldsincidenten plaats.
Het 25-jarige slachtoffer werd uiteindelijk aangetroffen bij een woning aan de Zwanendrift. Ter plaatse bleek de woning voor een deel te zijn vernield. Zo waren er ruiten ingeslagen.

Vast voor verhoor

De 25-jarige Delfzijlster is ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht. Ook één van de twee 16-jarige Delfzijlsters moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.
Beide minderjarigen zijn meteen na het incident opgepakt op verdenking van poging tot doodslag. Na behandeling in het ziekenhuis is ook de 25-jarige Delfzijlster opgepakt; hij wordt eveneens verdacht van poging tot doodslag.

Politieonderzoek nog bezig

Het drietal zit vast voor verhoor. Politieonderzoek moet uitwijzen wat zich precies heeft afgespeeld. De politie heeft zaterdagavond en -nacht op verschillende plaatsen in de buurt onderzoek gedaan en getuigen gesproken.
De politie is nog op zoek naar meer getuigen en camerabeelden.
Het oorspronkelijke bericht is zondagochtend aangevuld met nieuwe informatie van de politie, onder meer over de verdachten, waar zij verdacht van worden en over de locaties.