Schadeloket zet betalingsfout recht: gedupeerden krijgen geld alsnog

Het IMG keerde 28 keer onterecht iets meer dan 13.000 euro uit
Het IMG keerde 28 keer onterecht iets meer dan 13.000 euro uit © Goos de Boer / RTV Noord | Jos Schuurman / FPS | Beeldbewerking RTV Noord
Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) heeft ontdekt waardoor de afgelopen twee maanden geld is overgemaakt naar de verkeerde personen. Het probleem is meteen verholpen, meldt het schadeloket voor bevingsgedupeerden.
Het IMG heeft in juni en juli in totaal 368.000 euro overgemaakt naar mensen die daar geen recht op hebben. Het geld had naar mensen moeten gaan die een schademelding hebben gedaan als gevolg van de gaswinning in Groningen, maar zij hebben kregen ten onrechte niets.

Fout in automatisch systeem

De fout is ontdekt bij 28 betalingen. Gemiddeld gaat het om iets meer dan 13.000 euro per vergoeding. De betalingen zijn overgemaakt naar een verkeerd bankrekeningnummer. 'De situatie is veroorzaakt door een fout in het automatische betalingssysteem van het IMG die in hele specifieke gevallen optrad. Het systeem is inmiddels aangepast.'

Allemaal benaderd

De mensen die in eerste instantie hun vergoeding zijn misgelopen, zijn volgens het IMG allemaal telefonisch benaderd. Zij kunnen hun vergoeding deze week op het juiste bankrekeningnummer vinden.
De mensen die ten onrechte een vergoeding hebben gekregen door de fout worden ook benaderd. 'Met hen worden afspraken gemaakt om het onterecht ontvangen geld terug te betalen', aldus het IMG.