Instellingen

Dodelijke slachtoffers verkeersongeluk Finsterwolde herdacht: 'Het was heel heftig'

Ongeveer vijftig mensen liepen mee in de stoet ter nagedachtenis aan de drie dodelijke slachtoffers
Ongeveer vijftig mensen liepen mee in de stoet ter nagedachtenis aan de drie dodelijke slachtoffers © Steven Radersma/RTV Noord
In Finsterwolde zijn de drie mannen herdacht die precies een jaar geleden om het leven kwamen bij een ongeluk vlak buiten het dorp.
De auto waarin ze zaten botst op 15 augustus 2020 met hoge snelheid in een flauwe bocht op een boom. Alex Killestein, Boye Lap en Sebastiaan Schut komen om het leven, de bestuurster van de wagen raakt zwaargewond. Het ongeluk maakt diepe indruk in Finsterwolde en in Bad Nieuweschans, de woonplaats van de drie slachtoffers.

Veel emotie

Precies een jaar later lopen ongeveer vijftig mensen mee in een stoet ter nagedachtenis aan de drie. De tocht is georganiseerd door familieleden en vrienden van de omgekomen mannen van 29, 33 en 41 jaar.
Na enkele honderden meters lopen eindigt de stoet bij de boom waar de auto twaalf maanden geleden tegenaan botste. Op die plek is een bermmonumentje geplaatst en zondag worden er een krans en bloemen neergelegd.
Het is een sobere herdenking zonder toespraken, maar met veel emotie. Sommigen zoeken huilend steun bij elkaar. Na ongeveer tien minuten is de bijeenkomst bij de boom voorbij.

'Dit is wel het minste dat we kunnen doen'

'Het was heel heftig', zegt medeorganisator Mariska Eissens. 'Ik had niet gedacht dat het zo hard zou binnenkomen. Maar het is goed dat we het gedaan hebben, ook voor de betrokken families. Dit is wel het minste wat we kunnen doen voor de omgekomen jongens.'