Instellingen

Lopend Vuur: Terecht dat het hoger onderwijs weer open gaat

Studenten in de collegezaal (archief)
Studenten in de collegezaal (archief) © ANP

Na een jaar online les mogen studenten van het mbo, het hbo en de universiteiten komend studiejaar weer op locatie les krijgen. Op de persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen werd dat afgelopen vrijdagavond bekendgemaakt

Wel gelden er aanvullende maatregelen. Zo mogen er maximaal 75 studenten in een collegezaal zitten. Ook moeten studenten tot en met 19 september in de gangen een mondkapje dragen en zichzelf twee keer per week laten testen. Onderling hoeven studenten geen afstand meer te houden.

Volgens het kabinet gaat het om bijna een miljoen jongeren, die allen een bijzonder studiejaar -namelijk online - achter de rug hebben. Ook voor de onderwijsinstellingen was het een lastig jaar. Hoewel we nog niet van alle coronamaatregelen afscheid kunnen nemen, heeft het kabinet wel deze stap gezet. Terecht of niet? Wat is jouw mening?

Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Pechdag?

'Op vrijdag de dertiende ben ik extra voorzichtig' was vrijdag ons Lopend Vuur. Van de 3724 stemmers was 93 procent het daarmee oneens, 7 procent eens.