Statenlid begint bij FvD en hopt via Code Oranje naar BVNL

Richard de Mos (links) en Robert Pestman in de stad Groningen (archief)
Richard de Mos (links) en Robert Pestman in de stad Groningen (archief) © Martijn Folkers/RTV Noord
Statenlid Robert Pestman hopt naar de derde partij tijdens deze statenperiode. Na de start bij Forum voor Democratie ging hij na ruim anderhalf jaar verder voor de partij Code Oranje. Maar ook aan die samenwerking komt een einde, want Pestman gaat verder voor de partij van Kamerlid Wybren van Haga.
Volgens Pestman liggen de mislukte landelijke verkiezingen voor Code Oranje aan de beslissing ten grondslag. Landelijk lijsttrekker Richard de Mos is door de partij aan de kant gezet en heeft aansluiting gevonden bij BVNL, de partij van ex-FvD’er Wybren van Haga.
‘Richard belde mij of ik met hem mee wilde naar BVNL en daar heb ik ja tegen gezegd’, zegt Pestman. ‘Na de verkiezingen heb ik niks meer gehoord van de mensen bij Code Oranje en Richard de Mos is eruit gezet. Ik ga nu met hem mee naar BVNL.’

Mogelijk ook meedoen in de gemeente Groningen

Pestman denkt onder de naam van deze partij verder te kunnen als Statenlid en overweegt namens BVNL ook mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Groningen, de plaats waar hij woont.
‘Ook daar hopen we te kunnen scoren. Of ik dan doorga als Statenlid? In elk geval tot aan het einde van deze Statenperiode.’
Pestman volgt daarmee de lijn van collega Ton van Kesteren (PVV), die Statenlid en gemeenteraadslid is in de gemeente Groningen.