Instellingen

Turbines windpark Veenkoloniën staan stil door technisch probleem

Windpark Drentse Monden en Oostermoer
Windpark Drentse Monden en Oostermoer © Janet Oortwijn/RTV Drenthe

Het windpark De Drentse Monden en Oostermoer is buiten bedrijf. Alle 45 windturbines zijn stilgelegd wegens een technisch probleem. Wat dit probleem inhoudt, kan de directie van het windpark niet zeggen.

Woordvoerder Elzo Springer zegt tegen RTV Drenthe niet precies te weten wat er aan de hand is. 'Fabrikant Nordex heeft ze nog niet aan ons kunnen opleveren, omdat ze nog druk bezig zijn met testrondes.'

Technisch probleem

In het nieuwe bouwjournaal dat het windpark wekelijks plaatst, staat dat 'het gaat om een technisch probleem waarvan de oorzaak niet direct wordt begrepen'.

Windpark De Drentse Monden en Oostermoer staat in het noordelijk deel van de Drentse Veenkoloniën, in de gemeenten Borger-Odoorn en Aa en Hunze. De molens staan ten zuiden en zuidwesten van in rijen Stadskanaal opgesteld.

Oplevering windpark vertraagd

'Nordex heeft ons gemeld dat er een technisch probleem is en dat alle windmolens nu weer één voor één moeten worden nagelopen', aldus Springer. Daarna volgen er nog verschillende testen voordat het windpark opgeleverd wordt. De oplevering stond in eerste instantie gepland voor begin september, maar dat is nu vertraagd. De directie van het windpark schat dat nu op oktober.

Nordex was niet bereikbaar voor een reactie.