Instellingen

28 Augustusconcert van het NNO gaat door

Het NNO onder leiding van dirigent Antony Hermus
Het NNO onder leiding van dirigent Antony Hermus © NNO

Het concert van het Noord Nederlands Orkest (NNO) ter gelegenheid van het Gronings Ontzet gaat door. Dat heeft de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken bekendgemaakt.

Eerder werd al bekend dat vanwege corona Bommen Berend dit jaar wederom bescheiden gevierd wordt. De traditionele paardenkeuring, het concours hippique, het vuurwerk en het openluchtconcert zijn geannuleerd.

Ook de kermis op de Grote Markt gaat niet door. Even leek het erop dat er toch een kermis gehouden kon worden op de Ossenmarkt, maar ook daar zette Volksvermaken vrijdag een streep door.

Filmmuziek

Het traditionele concert van het NNO vindt plaats in de grote zaal van SPOT/De Oosterpoort in Stad. Het thema is bekende film- en seriemuziek. Het concert begint om 20.15 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Kaarten zijn gratis online te bestellen.

Voor muziek in de buitenlucht zijn er de dweilorkesten op verscheidene plaatsen in de binnenstad. Sommige kleinschalige evenementen gaan wel door op 28 augustus. Zo zijn er diverse wandelingen en exposities. Ook is er een viswedstrijd voor jongeren aan de oever van de vijver aan de Hora Siccamasingel en een viswedstrijd voor ouderen in Onderdendam.

In het Forum Groningen is er het Bommen Berend Festival met optredens van stadsdichter Myron Hamming en singer-songwriters Julia Zahra en Michael Prins. Ook de bands Fred Goverde en Annna geven acte de présence.

Een ander deel van het programma, waaronder een pubquiz en bingo, wordt net als vorig jaar digitaal gehouden.

Volgend jaar 350 jaar Bommen Berend

Volgend jaar is het precies 350 jaar geleden dat Carl von Rabenhaupt de bisschop van Münster, bijnaam Bommen Berend, verdreef en daarmee het beleg van Groningen beëindigde. De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken spreekt de hoop uit na twee jaren met een aangepast programma dan flink te kunnen gaan uitpakken.