Emotie en kippenvel bij FC- en Donar-fans: 'We mogen weer!'

Op de Noordtribune hadden ze er zin in
Op de Noordtribune hadden ze er zin in © Orange Pictures
Voor veel fans van FC Groningen en Donar was het zo'n anderhalf jaar geleden dat ze samen met gelijkgestemden weer een wedstrijd van hun club mochten bezoeken. Maar zaterdagavond was het zover.
Voor Donar betrof het een oefenduel (tegen Groene Uilen), maar dat mocht de pret niet drukken. Voor de FC stond een heuse jubileumwedstrijd (50 jaar FC) om het echie tegen FC Utrecht op het menu.
Bij Donar mochten 750 fans naar binnen, in de Euroborg werden 15.000 fans (2/3 van de capaciteit) toegelaten.

'Helemaal ouderwets nog niet'

'Helemaal ouderwets is de terugkeer van supporters in het stadion nog niet', waarschuwde de club al vooraf, nadat ook gezondheidsminister Hugo de Jong had gezegd dat supporters op hun stoeltjes moesten blijven zitten.
Dat maakte het weerzien er niet minder om. Menig fan reageerde emotioneel en opgetogen.

'Ik schiet gewoon even vol'

'Ik schiet gewoon even vol', schrijft bijvoorbeeld Sigrid Elsinga op Twitter. 'Heerlijk om terug te zijn.' En @fkebeman: 'De continu zingende Noordtribune, de klagende mannetjes achter mij ('t wor weer niks dit joar), het aanzwellende geluid van het publiek bij het ontstaan van een kans: heerlijk.'
Vele fans waren ook nerveuzer dan anders. 'Potdomme, het lijkt wel of ik vandaag voor het eerst naar de Euroborg ga', schrijft Renata Hofman. 'Zenuwachtig niet normaal. Hele dag al onrustig trouwens.. Keuken maar gepoetst, word ik toch nog iets van rustig van.' En @HugodeGekste had het kippenvel op z'n armen staan.
Bijgaande een beeld van de reacties van FC Groningen fans op social media:

'Jaaaa, we mogen weer!'

Bij Donar ging het er zaterdagavond iets minder uitbundig aan toe. Toch was de blijdschap er niet minder om. 'Fijn dat we weer mogen', schrijft Karel Kruizenga op Twitter.
En Ate Harstra: 'We’re back. Eindelijk weer naar een basketbalwedstrijd. 'Donar oefende na één trainingsweek en het smaakt nu al naar meer.' Vindt ook Nico Guud: 'Jaaaa lekker man! We mogen weer!'
Een impressie van Donarfan-reacties op Twitter: