Zedenzaak dansschoolhouder begint vandaag

De dansschool
De dansschool © ProNews
Hij beloofde zijn jonge pupillen gouden bergen en een Amerikaanse danscarrière, als ze maar naar hem luisterden. Dertien meisjes, een aantal van hen is inmiddels meerderjarig, getuigen de komende drie dagen tegen hun voormalig docent Khalid A.
Hij hielp de meisjes bij strekoefeningen en zette ze in splithoudingen waar ze niet zonder zijn hulp uit konden komen. Op dat hulpeloze moment sloeg hij toe en dwong hij ze tot seksuele handelingen. Naderhand masseerde hij hun pijnlijke liezen. Dat zijn, volgens eerdere niet-inhoudelijke zittingen, de verdenkingen tegen A.
Volgens het Openbaar Ministerie dateert het eerste misbruik uit 2015. Ouders hebben in 2017 voor het eerst aan de bel getrokken omdat ze het gevoel hadden dat er iets niet in de haak was met de manier waarop eigenaar A. met zijn leerlingen omging.

Dertien aangiftes

Verschillende ouders haalden vervolgens hun kind van de dansschool. A. werd twee jaar later, in september 2020 aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van elf leerlingen. Later kwamen daar nog twee bij.
De dansschool, die 500 leden had, is permanent gesloten. Eerder wilden betrokken docenten de lessen voortzetten, maar dat is niet gelukt. De rechtbank trekt drie dagen uit voor de inhoudelijke zitting. Slachtoffers krijgen uitgebreid de mogelijkheid om hun verhaal te doen. A. is psychisch onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De conclusies van de rapporten die daar opgesteld zijn, komen ook aan bod.

Jaar in voorarrest

Donderdag of vrijdag hoopt het Openbaar Ministerie een strafeis te formuleren. A. zit al bijna een jaar in voorarrest. Hij heeft bij eerdere zittingen aangegeven dat hij graag naar huis wil, omdat hij thuis zaken moest regelen. De rechtbank ging hier niet in mee.