Instellingen

Lopend Vuur: Ook de culturele sector moet weer open mogen

Een demonstrant houdt een protestbord omhoog
Een demonstrant houdt een protestbord omhoog © Mario Miskovic/RTV Noord

De culturele sector protesteerde afgelopen zaterdag tegen het coronabeleid van het kabinet. Ze voelen zich oneerlijk behandeld ten opzichte van bijvoorbeeld voetbal en Formule 1.

De deelnemers aan het protest eisen van het kabinet dat evenementen vanaf 1 september weer met een volledige capaciteit mogen plaatsvinden. Niet alleen in Groningen werd geprotesteerd onder de noemer Unmute Us, dat gebeurde ook in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Nijmegen en Eindhoven. In totaal deden tienduizenden mensen mee.

De actie volgde nadat het kabinet onlangs bekendmaakte dat discotheken en nachtclubs tot 1 november dicht blijven. Meerdaagse evenementen gaan ook tot minimaal 20 september niet door. Het steekt de demonstranten dat grote sportevenementen met publiek, zoals het betaalde voetbal en Formule 1 in Zandvoort, wel door mogen gaan. Ze denken dat dat voor de culturele sector ook moet kunnen.

Wat denk jij?

Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Studentenstad

'Blij dat de studenten weer terug zijn in Groningen' was vrijdag ons Lopend Vuur. Van de 3574 stemmers was 55 procent het daarmee oneens, 45 procent eens.