Verdachten aanslag Willem Groeneveld blijven langer vastzitten

De verdachten preparen een molotovcocktail bij het huis van Groeneveld
De verdachten preparen een molotovcocktail bij het huis van Groeneveld © Still Politiebeelden
De twee mannen die verdacht worden van een aanslag op Sikkom-journalist Willem Groeneveld, blijven nog minimaal twee weken vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank Noord-Nederland bevolen.
De twee verdachten, allebei Groningers van 32 en 31 jaar oud, worden door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van betrokkenheid bij het gooien van brandend materiaal in en tegen de woning van Groeneveld in Stad.

Poging tot moord

Het OM liet eerder weten dat de twee worden verdacht van brandstichting en poging tot moord. De politie kwam het duo op het spoor na het delen van camerabeelden waarop het duo te zien was. 'De verdachten zitten in beperkingen', aldus het OM.
Bij Groeneveld, journalist van het stadsblog Sikkom, werden in de nacht van vorige week woensdag op donderdag twee molotovcocktails naar binnen gegooid. Groeneveld en zijn vriendin werden wakker en wisten het vuur zelf te blussen.

Heel veel steun

Groeneveld werd na de aanslag overladen met steunbetuigingen. 'Over het algemeen zijn de reacties overweldigend en dat doet ons goed. Het zijn reacties van collega's, maar ook van mensen op straat', aldus Groeneveld.