Instellingen

Bouw McDonald's Hoogezand begonnen: 300 zitplaatsen en dubbele McDrive

Scott Berendsen (links) onthult samen met wethouder José van Schie het bouwbord
Scott Berendsen (links) onthult samen met wethouder José van Schie het bouwbord © Jeroen Willems/RTV Noord

Ondanks gemor van omwonenden ging de gemeenteraad van Midden-Groningen vorig jaar akkoord met de komst van fastfoodketen McDonald's langs de A7 tussen Kolham en Hoogezand. De start van de bouw werd woensdagmiddag feestelijk gevierd.

Het nieuwe restaurant wordt aan de rand van bedrijvenpark Rengers gebouwd en krijgt 150 zitplaatsen binnen en 150 zitplaatsen buiten. Rondom het nieuwe complex komt een dubbele McDrive. Ook worden er elektrische snellaadpunten gerealiseerd op de parkeerplaats.

Droom

Franchisenemer Scott Berendsen uit het Drentse Nooitgedacht glimt van trots als hij vertelt over zijn nieuwe restaurant.

'Ik ben ooit als 17-jarige scholier begonnen in de McDonalds van mijn vader in Stadskanaal. Ik heb daar hamburgers leren bakken aan de grill. Ik ben nu supervisor van meerdere vestigingen in het noorden, maar dit wordt mijn eerste eigen restaurant', aldus Berendsen.

Het is geweldig dat, zoveel jaren later, mijn zoon hier een restaurant gaat bouwen
Vader André Berendsen

Vader André Berendsen, die eigenaar is van de vestigingen in Stadskanaal, Winschoten, Appingedam en Heerenveen, wilde twintig jaar geleden op bijna dezelfde plek ook al een vestiging beginnen, maar kreeg dat toen niet van de grond.

'Het is geweldig dat, zoveel jaren later, mijn zoon hier een restaurant gaat bouwen. Ik ben geweldig trots', aldus vader Berendsen.

Bezoekers van de starthandeling moesten door de gele M naar binnen
Bezoekers van de starthandeling moesten door de gele M naar binnen © RTV Noord \ Jeroen Willems

Protesten

De komst van het fastfoodrestaurant naar Hoogezand ging niet zonder slag of stoot. Zeven omwonenden protesteerden lange tijd tegen de komst van de fastfoodgigant. Ze vreesden voor lichtoverlast van de grote, gele M die op een paal hoog boven het restaurant komt te staan. Verder werd gevreesd voor meer verkeer en zwerfvuil.

We voeren heel veel laagdrempelige sollicitatiegesprekken, een soort speeddates
Scott Berendsen - franchisenemer

De bezwaren konden de komst van de McDonalds niet verhinderen. Het is de omwonenden wel gelukt om iets te doen aan de omvang van de gele M. Die wordt door de protesten een derde kleiner. Wethouder José van Schie meldde bovendien bij de starthandeling dat er afspraken met McDonalds zijn gemaakt over het tegengaan van zwerfvuil rondom de nieuwe vestiging.

Vacatures

Het werven van personeel is inmiddels begonnen. Berendsen verwacht de aankomende periode 80 tot 100 mensen aan te nemen. 'Vanaf morgen zijn we ook in het winkelcentrum in Hoogezand aanwezig om heel laagdrempelig sollicitatiegesprekken te voeren, een soort speeddates. We zijn heel veel mensen nodig', zegt Berendsen.

Naar verwachting gaat het restaurant medio november open.