Instellingen

Azc Musselkanaal krijgt tijdelijk 21 nieuwe bewoners

Het asielzoekerscentrum in Musselkanaal
Het asielzoekerscentrum in Musselkanaal © RTV Noord

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft een verzoek bij de gemeente Stadskanaal neergelegd om tijdelijk 21 extra mensen op te kunnen vangen in het asielzoekerscentrum (azc) van Musselkanaal.

De verhoging van de capaciteit is nodig door de stroom aan evacuees die op dit moment uit Afghanistan naar Nederland komt. Hierdoor is de druk bij de verschillende opvanglocaties groot. Het COA plaatst daarom enkele bewoners vanuit andere opvangcentra over naar de locatie in Musselkanaal, om zo te voorkomen dat asielzoekers geen onderdak meer hebben.

Gemeente geeft groen licht

De gemeente Stadskanaal heeft groen licht gegeven voor de tijdelijke opvang. De nieuwe bewoners zullen naar verwachting vandaag aankomen in Musselkanaal. Wel moeten ze eerst tien dagen in quarantaine.

‘Wij werden gisterochtend door het COA gebeld met de vraag om de capaciteit te verhogen’, aldus een woordvoerder van de gemeente. ‘Daar is kort daarna akkoord op gegeven. Het COA heeft ingeschikt om genoeg ruimte te realiseren voor de tijdelijke nieuwe bewoners van het azc Musselkanaal.’