Lopend Vuur: Een fooi hoort er bij in de horeca

Mensen op het terras in de stad Groningen (archief)
Mensen op het terras in de stad Groningen (archief) © Jos Schuurman/FPS
Na een lastig jaar is de horeca grotendeels weer open. En we maken er ook weer volop gebruik van: een terrasje pakken of even lekker uit eten. Tegelijkertijd meldt FNV Horeca dat we minder fooi geven.
Een van de voornaamste redenen daarvan is dat we tegenwoordig pinnen. Toen we nog massaal met contant geld betaalden, werd vaak gezegd 'laat het wisselgeld maar zitten'.
De fooi die we geven staat los van het salaris voor het horecapersoneel, maar is vaak wel een mooie aanvulling op het loon. In landen als Amerika staat de fooi vaak gewoon op de bon in een restaurant, ook omdat het personeel er daar echt afhankelijk van is.
Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Einde drafbaan

'Het verdwijnen van de drafbaan is een verlies voor Groningen' was donderdag ons Lopend Vuur. Van de 5446 stemmers was 76 procent het daarmee eens, 24 procent oneens.