Lonneke Uneken heeft haar eerste WorldTour-zege te pakken

Lonneke Uneken in training op het Groningse platteland
Lonneke Uneken in training op het Groningse platteland © Henk Elderman/RTV Noord
Wielrenster Lonneke Uneken heeft de derde etappe in de Simac Ladies Tour gewonnen. De overwinning werd de Veendamse in de schoot geworpen.
In de slotkilometers viel een groot aantal rensters. Uneken kon de val nog net ontwijken. Er ontstond na de massale valpartij een kopgroep van zes rensters. Uneken werd vervolgens door drie ploeggenoten in een zetel naar de finish gereden. Op de streep had ze meer dan een fietslengte voorsprong.

Eerste zege in de WorldTour

'We wilden als ploeg in de laatste vijf kilometer de boel nog een keer op een lint trekken. Opeens wordt er gevallen. We waren al aan het rijden en we reden daarom ook door. Ik ben blij met de zege. Maar als je na afloop bij de bus komt en er zijn twee ploeggenotes en veel anderen gewond, dan realiseer je jezelf dat je de eerste WorldTour-zege graag anders behaald had,' realiseerde Uneken zich.
Het was voor Uneken de derde ritoverwinning van het seizoen. Eerder won ze op de VAM-berg de slotetappe van de Healthy Ageing Tour. Ook was ze de sterkste in een Belgische eendagskoers.