Instellingen

GroenLinks Westerwolde: gooi azc Bellingwolde open

Het leegstaande azc in Bellingwolde
Het leegstaande azc in Bellingwolde © RTV Noord

Als het aan GroenLinks Westerwolde ligt, worden alle leegstaande Groningen azc's opengesteld voor opvang van Afghaanse evacuees. De partij noemt onder meer De Grenshof in Bellingwolde.

De partij vindt dat niemand om het drama dat zich in Afghanistan afspeelt heen kan, en constateert dat er ondanks vele goede bedoelingen, zoals het inzamelen van spullen en kleding, onvoldoende opvang is.

'GroenLinks Westerwolde kan en wil hier niet van wegkijken en roept daarom iedereen op om mee te werken aan de opvang van deze mensen', zegt de partij. En dat niet alleen in Westerwolde, maar ook in de rest van Groningen en Nederland.

De Grenshof in Bellingwolde

'Ons voorstel is dan ook om (om te beginnen) alle leegstaande azc’s, zoals in Westerwolde de Grenshof in Bellingwolde, open te stellen voor deze opvang. Op deze manier hopen wij dat een ieder die op de vlucht geslagen is, een veilige plek vindt', vindt de partij.

GroenLinks zegt in overleg te gaan met het college van Westerwolde en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) over de mogelijkheden in de gemeente.

Verder kijken

'Maar we willen ook verder kijken! Waar staan nog lege opvanglocaties die gevuld kunnen worden en wat is de maximale capaciteit van het COA zelf", vraagt GroenLinks Westerwolde zich af.