Donar boekt oefenzege in Denemarken tegen oude bekende

Donar-spelers Koenis (links) en Williams (rechts) met Ogungbemi
Donar-spelers Koenis (links) en Williams (rechts) met Ogungbemi © Donar
De basketballers van Donar hebben een overtuigende zege geboekt in Denemarken. In Aarhus eindigde het tweede oefenduel van de voorbereiding in 85-92 tegen Bakken Bears.
De Groningers begonnen, zonder de zieke Willem Brandwijk, goed tegen de Denen. Na het eerste kwart stond het 17-24. In het tweede bedrijf kwam de thuisploeg iets terug, waardoor het verschil halverwege drie punten was: 45-48.
In het derde kwart gaf Donar flink gas. De ploeg van coach Matthew Otten nam daarin een voorsprong van maar liefst negentien punten (53-72). In het laatste kwart kwam de zege niet meer in gevaar.

Topscorers

Amanze Egekeze was topscorer aan de kant van Donar met 21 punten, waaronder elf rake vrije worpen uit elf pogingen. Lotanna Nwogbo maakte er twintig namens de Groningers. Spelverdeler Austin Luke viel op met acht assists en elf punten.

Oude bekende

Bij Bakken Bears speelde Jarred Ogungbemi-Jackson ruim 24 minuten. De spelverdeler, die vorig seizoen bij Donar onder contract stond, was daarin goed voor elf punten.

Open Dag

Volgende week zondag is de Open Dag van Donar. Dan spelen de Groningers in MartiniPlaza tegen het Belgische Antwerpen Giants.