Eerste paal geslagen voor kindcentrum in Marum

De eerste paal wordt geslagen
De eerste paal wordt geslagen © Jan Been/RTV Noord
Op sportpark De Holten in Marum is maandag de eerste paal geslagen voor het integraal kindcentrum (ikc). Daarin krijgen onder meer de basisscholen De Bron en De Springplank onderdak.
Om het gebouw een stevig fundament te geven, zijn iets meer dan tweehonderd heipalen nodig die zo'n negentien meter diep de grond ingaan.

Startsein gegeven door schoolkinderen en wethouder

Wethouder Elly Pastoor van Westerkwartier gaf samen met een grote groep basisschoolleerlingen het startsein.
Bouw kindcentrum Marum is begonnen
Naast genoemde basisscholen (die nu nog in een eigen gebouwen zitten), krijgen het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang, het consultatiebureau en de coördinatoren van muziekonderwijs KunstKwartier een plek in het pand. Alle functies voor de kinderen van 0 tot 13 jaar bevinden zich straks onder een dak.
Meer dan tweehonderd heipalen geven het gebouw een stevig fundament
Meer dan tweehonderd heipalen geven het gebouw een stevig fundament © Jan Been/RTV Noord

Gebouwd op trainingsveld vv Marum

Het ikc wordt gebouwd op het trainingsveld van voetbalvereniging Marum. Ter vervanging krijgt de club een nieuw kunstgrastrainingsveld. Het pand wordt energieneutraal. Het wordt verwarmd en geventileerd met stroom van de 414 zonnepanelen die op het dak komen te staan.
De verwachting is dat het ikc na de zomervakantie van 2022 in gebruik kan worden genomen. Het ontwerp en de bouw kosten zo'n 6,6 miljoen euro.