Instellingen

Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier van start, Ottema wint openingsrit (update)

Beeld van de meerdaagse van een aantal jaar geleden
© Henk Elderman / RTV Noord

De Amysoft wielermeerdaagse in Noordenveld-Westerkwartier is van start gegaan. Anders dan andere jaren wordt er dit jaar niet in Leek gestart in verband met de coronamaatregelen. Naast Nieuw-Roden, Peize en De Wilp is Wijster het decor van één van de wedstrijden van de meerdaagse.

De eerste rit van de meerdaagse is gewonnen door Rick Ottema. In een sprint klopte hij Tymen Eising en werd Björn Bakker derde.

'Leek is eigenlijk een dorp dat in het wielergebeuren trekt', legt voorzitter Hendrik Aalders uit. 'We waren bang dat de aanloop té groot zou worden en dat corona problemen zou veroorzaken.' In plaats van Leek wordt dit jaar gereden in Wijster, op de Col du VAM, een berg die vaak door wielrenners wordt aangedaan. Volgend jaar zal er wel weer in Leek gereden worden.

De organisatie is blij dat de meerdaagse dit jaar weer door kan gaan. Aljan van der Duin: 'Vorig jaar hebben we niks kunnen organiseren. En we zitten normaal in juli maar dat mocht ook niet, en nu mocht het dus we doen het! We gaan er voor!'

Dit bericht is aangevuld met de top drie van de eerste rit.