Daleho Irandust wordt aanwinst nummer vier voor FC Groningen

Daleho Irandust temidden van (oud-)ploeggenoten
Daleho Irandust temidden van (oud-)ploeggenoten © ANP
FC Groningen blijft zaken doen op de transfermarkt. De aankondiging van Daleho Irandust lijkt een kwestie van tijd.
FC Groningen is al langer bezig om Irandust van BK Häcken naar de club te halen. Op 'deadline day' lijkt de club daar in geslaagd te zijn. De aanvallende middenvelder is momenteel in Groningen om een transfer af te ronden.

Foto op Twitter

Op een foto die circuleert op Twitter is de Zweed te zien in het Topsportzorgcentrum in een trainingstenue van FC Groningen.
FC Groningen was vorige winter al dicht bij de komst van de 23-jarige aanvallende middenvelder, maar de transfer ging destijds op het laatste moment niet door. Irandust koos toen voor het Franse Toulouse, maar tijdens de medische keuring kwam er een kink in de kabel. Hij moest eerst nog een operatie ondergaan en zou maanden niet in actie kunnen komen. Daarop werd besloten de transfer niet door te laten gaan.

Wekelijks op het veld

De drievoudig Zweeds international revalideerde destijds bij zijn huidige club en staat daar inmiddels weer wekelijks op het veld. Afgelopen weekend speelde de aanvallende middenvelder nog 73 minuten met zijn team in de wedstrijd tegen IFK Göteborg.
Als de transfer van Irandust voor dinsdagnacht twaalf uur wordt afgerond is hij de vierde aanwinst van FC Groningen op de slotdag van de transferwindow.