Thomas Poll naar Almere, Kian Slor en Joël van Kaam naar FC Emmen

Kian Slor
Kian Slor © Orange Pictures
Thomas Poll, Kian Slor en Joël van Kaam gaan FC Groningen verlaten. Poll gaat naar Almere City, waar hij bij de ploeg van Gert-Jan Verbeek een driejarig contract heeft getekend. Kian Slor en Joël van Kaam worden voor een jaar verhuurd aan FC Emmen
Vorig jaar werd het contract van Poll nog verlengd tot 2022 met een optie voor nog een seizoen. Op veertienjarige leeftijd kwam de linksback in de jeugdopleiding van FC Groningen die hij vervolgens helemaal doorliep.

Niet in de plannen van Buijs

Poll speelde in totaal zes eredivisiewedstrijden voor FC Groningen en werd vorig seizoen verhuurd aan FC Dordrecht. Het was dit jaar al snel duidelijk dat hij niet in de plannen van Danny Buijs voorkwam en daarom werd gezocht naar een oplossing. Die is nu gevonden in Almere, waar hij dus voor drie jaar tekende.
FC Groningen heeft wel een terugkoopclausule bedongen.

Weinig zicht op speeltijd

Aanvaller Kian Slor en verdediger Joël van Kaam maken het seizoen af bij FC Emmen. Beide spelers hadden in Groningen weinig zicht op speeltijd. Daarom wilde de Trots van het Noorden hen verhuren.
Bij de ploeg van Dick Lukkien worden Slor en Van Kaam herenigd met Leonel Miguel en Oussama El Azzouzi, die eerder ook al de overstap naar de Oude Meerdijk maakten.