Gemeente trekt portemonnee voor dorpshuis Doezum, maar gat in begroting blijft

De verbouwing van de voormalige kerk in Doezum tot dorpshuis is in volle gang
De verbouwing van de voormalige kerk in Doezum tot dorpshuis is in volle gang © Niels Timmerman/RTV Noord
De gemeente Westerkwartier stelt nog eens 50.000 euro beschikbaar voor de bouw van het nieuwe dorpshuis in Doezum. Met dit bedrag kan het pand voor een belangrijk deel worden afgemaakt.
De stichting achter de bouw was in financiële problemen gekomen vanwege snel stijgende bouwkosten en enkele andere tegenvallers. Het bestuur klopte bij de gemeente aan met een scheur in de broek van 120.000 euro.
‘We zijn blij met het geld dat de wethouder beschikbaar stelt, maar hiermee zijn we er nog niet. We zijn nu wel op een punt dat het beheersbaar is’, zegt voorzitter Jan Saathof van stichting Dorpshuis Doezum.

Stiekem gehoopt op meer

‘We hadden stiekem gehoopt op iets meer. We zijn ook nog bezig met allerlei acties, fondsen en subsidies. Hopelijk kunnen we daar het gat verder mee dichten’, aldus de voorzitter.
Het bestuur houdt de plannen nog eens kritisch tegen het licht. ‘Wat is nou écht nodig? Zaken als zonwering en gordijnen zijn duur en kunnen we uitstellen. En misschien kunnen we bijvoorbeeld oude stoelen opknappen’, zegt Saathof.

Opening in november

In een voormalige kerk in Doezum moeten straks diverse verenigingen uit het dorp en omgeving terechtkunnen. Er komen een grote zaal, meerdere kleinere ruimtes en een professionele keuken. In het pand huist straks ook een klein dorpscafé.
De opening staat gepland voor 12 november.