Zoon (39) verdacht van ombrengen vader in Selwerd

De afgezette Vogelkersstraat in Selwerd
De afgezette Vogelkersstraat in Selwerd © Robert Pastoor/ RTV Noord
De 39-jarige Arnhemmer die op 7 juni zijn 69-jarige vader om het leven zou hebben gebracht in diens woning aan de Vogelkersstraat in Stad, had op dat moment een psychose.
Dat is duidelijk geworden tijdens de eerste niet-inhoudelijke zitting. Jeffrey A. heeft vanwege zijn psychische problemen een tijd op een speciale afdeling van de gevangenis gezeten. Momenteel is zijn psychose voorbij en verblijft hij op een normale afdeling.
De psychose die A. had toen hij zijn vader om het leven zou hebben gebracht, staat niet op zichzelf. A. is eerder gedwongen opgenomen geweest in een psychiatrisch ziekenhuis. Ook is A. eerder veroordeeld voor geweldsdelicten.

Aangehouden in Siddeburen

Wat zich precies in de woning aan de Vogelkersstraat heeft afgespeeld, is niet bekend. A. werd dezelfde middag aangehouden in Siddeburen. Buurtbewoners van het slachtoffer reageerden geschokt op de dood van hun buurman. Ze omschreven hem als vriendelijk en joviaal.
De verdachte is psychisch onderzocht. Een tweede niet-inhoudelijke zitting is op 22 november. A. blijft tot die tijd vastzitten.