Raad van State: Homostichting heeft wél belang bij parkeerplekken 'seksbos'

Het Emergobos
Het Emergobos © Marco Grimmon/RTV Noord
De gemeente Oldambt komt er niet onderuit om het bezwaarschrift te behandelen van Stichting Platform Keelbos tegen het afsluiten van parkeerplaatsen bij het Emergobos en het Midwolderbos. Dat vindt de Raad van State.
De hoogste bestuursrechter heeft nog niets gezegd over de heropening van de parkeerplaatsen. Eerst moet Oldambt inhoudelijk het bezwaarschrift behandelen van de homostichting.

'Wel degelijk een belang'

De gemeente wilde niet naar de bezwaren kijken omdat Stichting Keelbos niet-ontvankelijk zou zijn. De rechtbank Noord-Nederland dacht er ook zo over.
De Raad van State vernietigde woensdag in hoger beroep deze uitspraak. Stichting Keelbos heeft wel degelijk een belang, zegt de hoogste bestuursrechter.

Zonder parkeerplek geen vrijpartij

Zonder parkeerplaatsen kunnen bezoekers namelijk niet naar het aangrenzende natuurterrein komen voor hun seksafspraak in het bos in Westerlee. Stichting Keelbos heeft ook belang bij het parkeerterrein, omdat op koude dagen bezoekers daar bij elkaar in de auto kunnen kruipen.
Een paar jaar geleden sloot de gemeente de parkeerplaatsen af. Omwonenden ergerden zich aan de mannen die naar het bos komen voor seksafspraken.