Bekerwinnaar Rasmus Lindgren stopt met voetballen

Lindgren als FC'er
Lindgren als FC'er © Jan Kanning/JKBeeld
Oud FC Groningen-speler Rasmus Lindgren stopt aan het eind van dit seizoen met profvoetbal. Dat heeft de middenvelder bekend gemaakt.
De inmiddels 36-jarige Lindgren kwam in 2003 vanuit Zweden naar Nederland om in de jeugdopleiding van Ajax te spelen. In 2005 maakte hij zijn debuut voor de Amsterdammers, maar wist daar niet uit te groeien tot een basisspeler.
Het jaar daarop werd Lindgren aan FC Groningen verhuurd, waar hij direct tot een gewaardeerde basiskracht uitgroeide en 32 eredivisiewedstrijden in actie kwam voor de ploeg van Ron Jans.

Vierjarig contract

Na dat uitstekende jaar tekende Lindgren een vierjarig contract in Groningen, maar Ajax bedong wel een terugkoopclausule van 2,5 miljoen euro. De Amsterdammers haalden de Zweed in 2008 in de winterstop terug naar Ajax. In die befaamde transferwindow verlieten ook Bruno Silva en Erik Nevland de Trots van het Noorden, waardoor de torenhoge ambities de ijskast in konden.
Via Ajax en Red Bull Salzburg keerde Lindgren in 2012 transfervrij terug bij FC Groningen. Hij maakte deel uit van het team dat in 2015 de bekerfinale won van PEC Zwolle. Lindgren speelde in totaal 193 wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij negen keer trefzeker was.

BK Häcken

Lindgren speelt op dit moment bij BK Häcken in Zweden, de voormalige club van Daleho Irandust die onlangs de overstap naar FC Groningen maakte.