4 Mijl neemt na 20 september besluit over wel of niet doorgaan

Een eerdere editie van de 4 Mijl
Een eerdere editie van de 4 Mijl © Jos Schuurman/FPS
De deelnemers aan de 4 Mijl van Groningen moeten geduld hebben voor ze weten of het loopevenement op 10 oktober doorgaat. Organisator Golazo wacht de persconferentie van het kabinet op maandag 20 september af.
Daarin wordt bekend of de coronamaatregelen wel of niet worden versoepeld. Golazo zette eerder deze week een streep door de Singelloop in Utrecht. Die stond voor 3 oktober gepland, een week voordat de 4 Mijl gehouden wordt.

Hoe om te gaan met drukte in de binnenstad?

'Zelfs als de anderhalvemetermaatregel losgelaten wordt, moet er vrijwel zeker met andere beperkingen rekening worden gehouden. De grootste uitdaging is hoe we omgaan met de vele mensen in de drukke binnenstad,' stelt Golazo op de website van de Singelloop.
Wat dat betreft zijn beide evenementen goed met elkaar te vergelijken.

'We blijven realistisch'

Op de website van de 4 Mijl houdt men een slag om de arm. Het laatste bericht is van 18 augustus. 'De recente corona-persconferentie heeft ons positief gestemd over het vooruitzicht dat de anderhalvemeterregel per 20 september losgelaten zou kunnen worden. Wij blijven echter realistisch en houden rekening met diverse scenario’s. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en vertrouwen erop een veilige en sfeervolle 34ste editie op zondag 10 oktober te kunnen organiseren. De veiligheid van iedereen staat bij ons voorop.'