Instellingen

Extra afsluiting fietspad langs Noord-Willemskanaal door bouw tijdelijke brug

In het oranje de afsluiting van het fietspad
In het oranje de afsluiting van het fietspad © Aanpak Ring Zuid

De doorgaande fietsverbinding langs het Noord-Willemskanaal in Stad is komende week enkele dagen gestremd. De afsluiting is nodig om voorbereidingen te treffen voor de bouw van een nieuw viaduct.

De afsluiting was niet gepland, maar is nodig omdat bij proefboringen in het wegdek ter hoogte van Gyas diverse kabels en leidingen opdoken.

'Bij het nameten hiervan blijken deze in de weg te liggen voor de buispalen van de tijdelijke brug', meldt Aanpak Ring Zuid. 'Daarom moeten we deze alsnog verleggen.'

Fietspad deels afgesloten

Door die werkzaamheden wordt het fietspad vanaf dinsdag 14 tot en met donderdag 16 september deels afgesloten. In de richting van het centrum worden fietsers en wandelaars vanaf Van Iddekingeweg omgeleid via de Canadalaan. Aan de noordkant is het fietspad vanaf de Laan van de Vrede direct na de Canadalaan afgezet. Roeivereniging Gyas blijft wel bereikbaar vanaf het zuiden.

De onderdoorgang van de zuidelijke ringweg bij de roeiclub was al afgesloten en blijft nog dicht tot en met 15 oktober 2021.

Ook damwanden ingetrild

Naast het werk aan de tijdelijke brug trilt aannemer Combinatie Herepoort binnenkort ook damwanden in langs het Noord-Willemskanaal. Dat gebeurt tussen de Julianabrug en Gyas, vanaf maandag 13 september tot en met vrijdag 17 september. Het werk vindt overdag plaats.

'De damwanden zijn nodig om de kade te verstevigen, zodat we daar de tijdelijke brug naar het tijdelijke Julianaplein kunnen bouwen.'