Instellingen

Leekster Eagles verliest eerste competitieduel met dubbele cijfers

Leekster Eagles kreeg veel schoten op doel te verwerken
Leekster Eagles kreeg veel schoten op doel te verwerken © Henk Elderman/RTV Noord

De start van het seizoen is voor Leekster Eagles geëindigd in een grote nederlaag. In eigen huis werd er verloren met 10-1 van ASV Lebo uit Amsterdam.

Vanaf het begin waren de Leeksters de onderliggende partij tegen één van de titelkandidaten in de Eredivisie. Dat resulteerde al na 42 seconden in de eerste tegentreffer. Vervolgens konden de gasten naar hartenlust op het doel schieten van Erwin Mensink.

Gescoord werd er niet en af en toe kroop Leekster Eagles wat uit de schulp. Aanvoerder Karim Layeb kreeg een dot van een kans, maar schoot te slap in. Een paar tellen later lag de bal aan de andere kant in het net.

Duel voor rust al beslist

Mehdi Charaf-Eddine zorgde voor de aansluiting. Het bleek achteraf de enige keer te zijn dat er gejuicht werd door de thuisploeg in sportcentrum Leek. Nog voor rust werd de wedstrijd beslist. Na 20 minuten zuivere speeltijd stond er 1-4 op het scorebord.

In de tweede helft werd Leekster Eagles weer in de verdediging gedrukt. De eigen aanvallen werden spaarzamer. Dat ASV de dubbele cijfers zou halen werd steeds duidelijker. De eindstand werd bepaald in de laatste vijf minuten waarin de Amsterdammers nog drie keer scoorden.