Instellingen

Hans Nijland door ADO Den Haag benaderd voor functie van directeur

Hans Nijland
Hans Nijland © ANP

Voormalig directeur van FC Groningen Hans Nijland is benaderd om directeur bij ADO Den Haag te worden.

Vrijdag werd interim-directeur Edwin Reijntjes door ADO Den Haag onder curatele gesteld. De opvolger van Mohammed Hamdi mag geen taken meer uitvoeren voor de Haagse club zonder toestemming van de Raad van Commissarissen.

Nijland neemt aanbod serieus

Voor die functie is naar verluidt Hans Nijland benaderd. De oud-directeur van FC Groningen is al vaker benaderd door clubs uit het betaalde voetbal om terug te keren, maar zou serieus over ADO nadenken. Eric Gudde, vader van Wouter Gudde en oud-directeur van de KNVB bedankte voor de functie.

Nijland vertrok in 2019 als algemeen directeur van FC Groningen na 23 jaar de scepter te hebben gezwaaid. Al snel ging hij aan de slag als voorzitter bij HSC in Sappemeer. Verder bracht Nijland een boek uit en was hij veelvuldig op de golfbaan te vinden.

ADO in zwaar weer

Vrijdag werd tevens bekend dat de toekomst van ADO Den Haag op losse schroeven staat. De club staat al geruime tijd te koop en bereikte een principeakkoord met een partij voor overname van de club. Ontbindende factor was dat ADO het stadion dan wel moest overnemen van de gemeente. De club heeft nu snel een garantstelling van vijf miljoen euro nodig om aan de licentie-eisen van de KNVB te kunnen voldoen. Dat zou er dus komen als het stadion gekocht kon worden. Zover is het nog niet.