Instellingen

Donar wint opnieuw van Leicester

Lotanna Nwogbo in actie namens Donar.
Lotanna Nwogbo in actie namens Donar. © FotoKlick Fotografie

Donar heeft voor de tweede keer dit weekend een oefenduel gewonnen van het Engelse Leicester Riders. In MartiniPlaza werd het zondagmiddag 90-72 voor de ploeg van coach Matthew Otten.

Otten werd voor de wedstrijd nog even in het zonnetje gezet, omdat hij twee dagen geleden vader is geworden van dochter Aya Laurelle Otten. Hij zag zijn ploeg goed beginnen. Na het eerste kwart stond het 19-12. Halverwege was de stand 43-29. Lotanna Nwogbo was in de eerste helft goed voor 14 punten.

Na drie kwarten was het verschil vijftien punten in het voordeel van de thuisploeg (69-54). In het vierde bedrijf werd het verschil nog groter. Nwogbo was topscorer met 21 punten.

Tweede zege op Leicester

Vrijdagavond werd ook al van Leicester gewonnen. Het oefenduel in Veendam eindigde in 70-59. Marquis Addison was toen topscorer met 15 punten.

Programma

Volgende week zondag speelt Donar het laatste oefenduel van de voorbereiding, in Zwolle tegen Landstede Hammers. Op vrijdag 24 september begint de competitie met een uitduel tegen Aris Leeuwarden. Twee dagen later speelt Donar thuis tegen Apollo uit Amsterdam.