Winsum wordt geteisterd door wildplasser(s): auto's en tuinset onder urine

Nicole wijst het spoor van plas op haar tuinset aan
Nicole wijst het spoor van plas op haar tuinset aan © RTV Noord
Winsum wordt geplaagd door één of meerdere wildplassers, die op de meest vreemde plaatsen urine lozen. Er wordt over tuinsets gepiest, maar ook in niet afgesloten auto's is urine aangetroffen.
Het overkwam ook Nicole Piersma. 'We kwamen terug van vakantie en constateerden dat er over onze tuinset met kussens was geplast. Het was overduidelijk urine van een mens, met een zwaaiende beweging aangebracht.'
Ze walgt er nog van, als ze er aan denkt. Inmiddels is de set grondig schoongemaakt, maar Piersma hoopt dat de geur snel verdwijnt en er geen kringen in de kussens komen.
Tuinset van Nicole ondergeplast: 'Dit is niet normaal'

Grote boodschap

Een melding op de Facebookpagina Prikbord Winsum e.o. leverde meer dan twintig reacties op. 'Er is zelfs een geval bekend, waarbij een grote boodschap op een auto is achtergelaten. Dat kan echt niet. Ik hoop dat ze de dader of daders snel pakken', aldus Piersma. Ze wil wel aangifte doen, maar twijfelt of dat nut heeft.

Niet afgesloten auto's doelwit

De wildplasser was al actief in de wijk Ripperda en sloeg deze keer zijn slag in de omgeving van de Albert Heijn in het dorp. Vooral auto's die niet op slot zitten moeten het ontgelden. Er wordt dan over stoelen en het dashboard geplast.
Piersma heeft geen idee wie er achter zit. 'Het kunnen jongeren zijn, die een nachtje aan de pimpel zijn geweest. Maar ik weet het niet. Ik hoop alleen dat de daders snel worden gepakt.'