Instellingen

Inhoudelijke behandeling moordzaak Briljantstraat uitgesteld

Politie tijdens het onderzoek bij de woning aan de Briljantstraat
Politie tijdens het onderzoek bij de woning aan de Briljantstraat © Joey Lameris/112 Groningen
De inhoudelijke behandeling van de moord op de 46-jarige Cindy Woo in de Briljantstraat in stadswijk Vinkhuizen, is opgeschoven naar begin volgend jaar. Daarom komt er eerst nog een derde niet-inhoudelijke zitting.
Dat werd dinsdagochtend besloten in de rechtbank tijdens een tweede pro-formazitting. Omdat er langer dan drie maanden tussen deze zitting en de inhoudelijke behandeling zit, moet er nog een niet-inhoudelijke zitting plaatsvinden. De zaak is klaar om inhoudelijk behandeld te worden, maar het is lastig alle agenda’s op elkaar af te stemmen.

Slachtoffer overleed in het ziekenhuis

De 58-jarige Remy Y., die verdacht wordt van het wurgen van Woo, was niet aanwezig bij de zitting. De twee hadden een goede verstandhouding na hun scheiding, maar er waren wel strubbelingen.
Op 15 maart ging Y. naar haar woning aan de Briljantstraat om met haar te praten. Dat liep uit de hand en hij wurgde haar. Ze is naar het ziekenhuis gebracht, waar ze enkele dagen later overleed.

Verdachte heeft spijt betuigd

Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van moord. Y. heeft tijdens de vorige zitting, waar hij wel aanwezig was, een emotionele brief voorgelezen waarin hij spijt betuigde.
De volgende niet-inhoudelijke zitting is op 7 december.