Verdachte van de moord op Dinant (14) ook in gevangenis betrokken bij geweld

Onderzoek in Hoogkerk na de moord op de 14-jarige Dinant
Onderzoek in Hoogkerk na de moord op de 14-jarige Dinant © RTV Noord
De 24-jarige Bart J., die vastzit wegens verdenking van het doodsteken van de 14-jarige Dinant Paré afgelopen juni in Hoogkerk, was in de gevangenis in Zaandam betrokken bij een geweldsincident.
Dat werd bekend tijdens de eerste niet-inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak. Bart J. wordt vervolgd voor dit incident. Wat er precies gebeurd is, is niet bekend.
Eind deze maand vertrekt J. voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum. Daar wordt hij opgenomen en wordt gekeken in hoeverre hij toerekeningsvatbaar is en eventueel gestraft kan worden, als de rechtbank hem schuldig vindt aan de moord op de tiener.

14-jarige werd meerdere keren gestoken

Op 6 juni was Dinant met een vriendje in een supermarkt in Hoogkerk. Het was druk die zonnige zondagmiddag. Op camerabeelden is te zien dat J. de supermarkt verlaat, iets uit zijn zak haalt, terugloopt en meerdere keren op Dinant insteekt. De jongen overlijdt ter plekke aan zijn verwondingen. J. wordt in de buurt van de winkel aangehouden.
Hoogkerk is na de moord in diepe rouw. Er wordt een stille tocht georganiseerd en er ontstaat een bloemenzee bij de winkel.

Meer verdenkingen

J. zou eigenlijk een week na de steekpartij voor de politierechter moeten verschijnen vanwege diverse winkeldiefstallen, vernielingen en het overtreden van twee winkelverboden. Deze zaken worden tegelijkertijd met de inhoudelijke behandeling van de moord besproken.