Office Centre stopt als hoofdsponsor van FC Groningen

FC Groningen moet op zoek naar nieuwe hoofsponsor
FC Groningen moet op zoek naar nieuwe hoofsponsor © Andy Zuidema/FC Groningen
FC Groningen moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. De huidige hoofdsponsor Office Centre heeft de overeenkomst opgezegd.
Nog geen jaar geleden kondigden FC Groningen en Office Centre met aan dat ze het hoofdsponsorschap voor onbepaalde tijd hadden verlengd. Met die verlenging leek FC Groningen een partnerschap voor langere tijd met de kantoorartikelengigant te sluiten. Nog geen tien maanden na die aankondiging heeft Office Centre de overeenkomst opgezegd, waarbij wel een opzegtermijn van achttien maanden hoort.
FC Groningen zoekt nu een nieuwe hoofdsponsor vanaf het seizoen 2023/2024, alhoewel Office Centre het ook geen probleem vindt om volgend jaar al de plek op het shirt af te staan.

Vanwege overname van bedrijf

Dat de samenwerking ten einde komt heeft te maken met een overname van het bedrijf, zo vertelt de nieuwe CEO van Office Centre Marc-Derek Schönberger. ‘Helaas zijn we genoodzaakt vanwege de nieuwe koers bij Office Centre ons hoofdsponsorschap om te zetten in een andere vorm van samenwerking, waardoor we wel aan FC Groningen verbonden zullen blijven.’
Waarom Office Centre door de nieuwe koers genoodzaakt is het hoofdsponsorschap te beëindigen, zegt de CEO niet.

Andere keuzes

Algemeen-directeur Wouter Gudde van FC Groningen vindt het jammer dat de kantoorgroothandel het hoofdsponsorschap beëindigt.
‘Als club hebben wij de visie om voor lange tijd met onze prominentste partner te werken omdat dit voor beide partijen de meeste waarde met zich meebrengt. Office Centre onderschrijft deze visie, maar de nieuwe eigenaren maken voor nu andere keuzes en dan is het fijn dat ze dit tijdig kenbaar hebben gemaakt.’