Westerkwartier heeft er een rijdende winkel bij: 'Gemak dient de mens'

Ondernemers Wim Telintel en Kor Veldsema denken met hun rijdende winkel in het Westerkwartier in een grote behoefte te voorzien.
'Door corona werken meer mensen thuis en in de dorpen wonen nu eenmaal veel oude mensen. Mensen die niet zo handig zijn om hun etenswaar via internet te bestellen', weet de sjezende winkelier Veldsema.
Hij is dinsdag begonnen aan zijn eerste rit door het Westerkwartier. Met een kleine mediacampagne in de advertentiebladen en wat flyers hoopt Veldsema dat de Groningers zijn rijdende supermarkt weten te vinden.
Voor ieder wat wils
Voor ieder wat wils © Ester Afman

Mobiele supermarkt

'Service, sociaal contact en gemak dient de mens. Kijk maar in de stad. Daar laten de bewoners ook heel vaak het eten thuis bezorgen. Dus ik geloof in mijn rijdende winkel, ondanks de lange werkdagen.'
Ook de Groninger ondernemer Martin Smit is actief als mobiele supermarkt. Hij rijdt in Leek en omstreken met zijn rijdende winkel.
Mond-tot-mondreclame is de beste reclame
Kor Veldsema - heeft een SRV-wagen

'Niemand doet me wat'

Streeksuper Telintel in Oldehove investeerde in de speciale wagen en Kor Veldsma heeft de eer om te sturen. Hiervoor werkte hij jarenlang in de streeksupermarkt van Oostwold; hij is dus een bekend gezicht.
Vanaf dinsdag rijdt de ondernemer zes dagen in de week door het Westerkwartier, met vaste routes op vaste dagen. En hij heeft er zin: 'Ik houd hiervan. Het is nog niet druk, maar dat komt wel: mond-tot-mondreclame is de beste reclame. Dat komt dus wel goed. En kijk nou naar buiten: prachtig land, mooi weer, niemand doet mij wat.'