Mollema geselecteerd voor WK wielrennen in België

Bauke Mollema in actie namens Nederland tijdens het EK van afgelopen weekend
Bauke Mollema in actie namens Nederland tijdens het EK van afgelopen weekend © ANP/Cal Sport Media
Bauke Mollema is door bondscoach Koos Moerenhout geselecteerd voor het WK wielrennen in België. Mollema rijdt op zondag 26 september de wegwedstrijd en de woensdag daarvoor doet hij mee aan de gemengde ploegentijdrit.
Mollema eindigde dinsdag nog als tweede in de eerste etappe van de Ronde van Luxemburg, waar hij in de sprint van een groep alleen de Portugees Joao Almeida voor moest laten gaan.

Medaillekansen op de gemengde ploegentijdrit

Mollema start samen met Van Emden en Koen Bouwman op de gemengde ploegentijdrit, de mixed team relay. Dit trio behoorde op het afgelopen EK in Italië tot de bronzen ploeg op dit onderdeel. De wielrensters die hierbij in actie komen, worden nog bekendgemaakt.
Op de gemengde ploegentijdrit heeft Nederland volgens Moerenhout medaillekansen. 'Het niveau stijgt internationaal wel en we zullen op dit onderdeel echt optimaal voor de dag moeten komen om weer voor de prijzen mee te doen.'
Het Nederlands team - met Mollema - veroverde de wereldtitel op dit onderdeel bij de WK wielrennen van 2019. Op de WK van vorig jaar werd het nummer niet verreden.

Deelname kopman Van der Poel nog niet zeker

Moerenhout houdt voor het WK ook rekening met deelname van Mathieu van der Poel. De Brabander beslist pas na komend weekend definitief of hij zal starten. Van der Poel kampt al een tijdje met rugklachten.